Loading...

TILLYKKE!

Du har gennemført din personlige Krops-Screening

- og har nu taget det vigtigste skridt imod en krop i balance.

 

Igennem din Krops Screening er du måske blevet opmærksom på ubalancer eller undret dig over spørgsmål, som du ikke havde forventet at blive stillet i denne sammenhæng. Alle spørgsmålene har indflydelse på, hvordan din krop har det lige nu og hvordan den får det senere.

 

Måske kan du genkende dig selv i disse 3 faser.

Man bevæger sig imellem de 2 yderpunkter konstant og din krop er bygget til at kunne være belastet og køre turbo-programmet og være i ro og balance og køre på økonomi-programmet. Alt i verden handler om balance og især i kroppen, når vi vurderer på kroppens systemer, belastning og restitution.

Hvis du befinder dig for længe i det ene program, så ændres din krops evne til at variere, for så tilpasser kroppen sig og tilvænner sig det program, som du anvender mest.

 

 

Hvis du i en lang periode har været stresset på arbejde, presset dig selv med træning og haft skænderier med kæresten / ægtefællen - så vil dit alarmsystem være aktiv og du vil have ubalance i dit hormon-system, som passer på dit stress-niveau. Efter noget tid, så vil kroppen tilvænne sig tilstanden og det vil føles normalt og du vil ikke mærke, at du kører i turbo-programmet.

Det kan give en pludselig udmattelse af kroppen, hvis du befinder dig i den fase for længe, for så vil kroppen tvinge dig over på økonomi-programmet for at sikre din overlevelse.

Når man kører på økonomi-programmet, så vil det være svært at finde energien og hive sig op til noget. Det kan føles, som om man har gravet sig helt ned under gulvbrædderne, fordi kontrasten til turbo-programmet er stor og det kan føles som om man ingen energi har overhovedet.

For at skabe balance igen, skal vi øve det program, som vi bruger mindst for at blive bedre til at kroppen hopper over og vælger det system som er bedst for dig ligenu.

HER KAN DU LÆSE LIDT OM DE 3 TILSTANDE DU KAN BEFINDE DIG I LIGE NU.

UBALANCE
Din krop kører på ØKONOMI-PROGRAM.

Denne tilstand er der, hvor din krop er udmattet, træt, smertepræget og din tolerance er lav. Du har sluppet kontrollen og styringen og din krop har overtaget fordi den har brug for flere ressourcer end du reelt har.

Dine krops-funktioner begynder at svigte og din krop begynder at svækkes og al hård træning bliver til nedbrydning af muskelkraft fremfor opbygning, fordi du har svært ved at restituere. Din hjernefunktion herunder sanserne vil være ændret og kroppens muskler vil være mere slap og svær at aktivere, når du vil spænde i dine muskler eller skal arbejde fysisk hårdt. Du kan føle muskelsmerter pga inaktivitet, træthed og manglende energi og overskud og din krop vil typiisk reagere voldsomt på enten træning eller hårdt arbejde.

Din krop har opgivet at følge med til at restituere og har brug for opladning igennem ro og balance, men det hjælper ikke rigtig på energien og overskuddet, fordi enhver belastning vil være for meget.

LØSNING: Du skal arbejde med opbygning af trygheden igennem nervesystemet, dine sanser og din kropsbevidsthed, så din krop får normaliseret sit stressniveau og kan begynde at genopbygge energidepoterne, så du kan restituere og blive stærkere både fysisk og mentalt. Du kan blive endnu bedre til at restituere, hvis du tilfører kroppen stimuli igennem sanseindtryk og tiltag som styrker dine muskler, knogler, fordøjelsessystem og åndedræt - som også påvirker dine andre systemter som hormonsystemet og nervesystemet.

 

BALANCE

Din krop kører efter forholdene og skifter imellem ØKONOMI-PROGRAMMET og TURBO-PROGRAMMET alt efter behovet.

Denne tilstand er der, hvor dine ressourcer passer til din belastning. Du kan nemt mærke, hvad din krop har brug for og du kan også mærke, hvilke doser der er gode for dig. Du har det brændstof til rådighed, som din krop har brug for og din krops-systemer reagerer, som de skal. Din krop kan finde ud af at skifte program efter behov, så du altid har balance i din krop. Energi-niveauet er højt, når du har brug for det og du har overskud både fysisk og mentalt.

Din krop er tryg og har tillid til dig og din adfærd er forudsigelig og du har både ro og balance men også turbo-energi, når du har brug for det.

LØSNING: Du er i en fase, hvor du har mulighed for at udfordre, styrke og opbygge din krop uden problemer, fordi kroppen formår at restituerer, når du har belastet den. Du kan vedligeholde og optimere dine kropsfunktioner og du tåler høj belastning og udtrætning i form af træning, fordi din krop formår at restituere undervejs, hvis du tilpasser aktiviteterne. 

 

UBALANCE

Din krop kører på TURBO-PROGRAM.

Denne tilstand er der, hvor din krop er på overarbejde og du bruger mange ressourcer på, at opretholde de funktioner og de belastninger, som du udsættes for. Dine basale krops-funktioner, kan blive nedprioriteret, fordi din krop er udfordret på andre måder. Du kan have søvnproblemer og svært ved at slappe af og du kører sandsynligvis lige til grænsen har måske ikke så god kontakt til kroppen.

Din krop kæmper for at følge med og den gør alt hvad du beder den om, selvom kravene er høje. Du har kørt på adrenalinen i længe og så længe farten er høj, så er alt godt.

LØSNING: Din krop har brug for restitution og måske genopbygning af helt normale bevægelser, fordi din krop har været på overarbejde i en periode og måske tillært nogle "smarte løsninger" som har gjort din krop lidt for effektiv. Øvelser og bevægelser som stimulerer dit sansesystem og bevægelser i roligt tempo med fokus på kropsbevidsthed og yderstillinger samt muskelkontakt vil være god opbyggende træning.